In Londen

De eerste foto's van Londen zijn binnen !

   

 

Beste ouders hier volgt een verslagje van de dinsdag en woensdag uit het oogpunt van de chauffeur. 

Dinsdag:

Na het mooie weer van maandag was het een behoorlijke tegenvaller dinsdag. Het was koud en het regende. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Om 10:00 vertrekken we naar de Londen Eye. Het verkeer viel voor Londense begrippen mee. Slechts een goed uur voor een afstand van slechts 15 km. Iedereen uitstappen en bus parkeren. Maar goed waar doe je dat in een drukke stad als Londen? Ik heb meestal wel een idee maar het is altijd maar de vraag of er plaats is. Per toeval kwam ik een parkeerterrein tegen waar ik mocht parkeren. En dat slechts op 5 minuten van de Londen Eye, ik had dus weer mazzel.

11:45 uur De rondvaart over de Thames. Ik mag mee wat altijd gezellig is, tevens is het een overdekte boot anders had ik toch vriendelijk bedankt ๐Ÿ˜Š met dit typische Engelse weer. Na de interessante rondvaart, mede door de dame aan boord die ons voorzag van de nodige informatie, was het tijd voor Londen Eye.

Vanwege het slechte weer had ik geen zin om te wachten en ben ik lekker warm binnen koffie gaan drinken; dus geen Londen Eye voor mij. Eerder dan gepland konden we beginnen aan de hop on hop off tour. Maar hier zal ik even wat moeten uitleggen. Ik ging er van uit dat we daadwerkelijk met een hop on hop off bus mee gingen... Niks bleek minder waar: Ik was de hop on hop off bus! Oftewel "Kun je even een toertje Londen rijden"? Maar natuurlijk kan ik dat! Maar we hoppen 1x on en niet meer off! Vanwege de drukte (wat heel normaal is) is het lastig alles te laten zien in korte tijd. Ik denk dat ik ze de highlights wel heb kunnen laten zien. O.a. Londen City zakendistrict met het straatje waar een deel van Harry Potter is gefilmd, Saint Paul's Cathedral, Travalger Square, Big Ben, Downing Street 10 en nog veel meer.

Na de tour was het tijd voor de Pizza Hut! En wederom weer dat parkeren. Waar zet ik die bus neer zodat ik op loop afstand ben van de Pizza Hut? Wederom weer mazzel: Mooi plekje gevonden. Omdat we vrij vroeg waren, zijn de leerlingen nog even naar Leicestersquare waar o.a. de M&M store, Lego store en Disney store zitten. Zoals altijd allemaal M&M tasjes in hun bezit. 

Maar goed, eerst even wat anders. Ik laat de groep uitstappen en vertel welke kant ze op moeten lopen. En wat denkt u beste lezer? Je laat ze nog geen 2 minuten los en ze lopen al de verkeerde kant op. Achteraf hoorde ik dat het een via via via route is geworden, maar ze zijn er gekomen. 

Na de Pizza Hut is het tijd voor de musical Matilda. We lopen (onder leiding van mij want ik loop wel in de juiste richting) door Covent Garden. We zijn vroeg dus nog even een half uurtje shoppen in Covent Garden. Om 19:00 de start van de musical. Ik moet bekennen ik ben geen musical liefhebber maar deze was wel heel erg leuk en erg goed, is echt een aanrader!

Na de musical nog een klein stukje lopen naar de bus, natuurlijk begint het te regenen! 

Al met al een super leuke dag gehad. 


Woensdag:

Vroeg opstaan! Nou ja vroeg, 7:30 uur aan het ontbijt is eigenlijk niet vroeg, maar toch een hoop slaperige hoofden aan de ontbijt tafel. We vertrekken om 8:30 uur naar Westminster Abbey. Het was voor mij al weer 2 jaar geleden dat ik daar een groep heen mocht brengen. Heel toevallig was dat ook het Recon College. Dus ik rij zelf verzekerd het pleintje voor de Abbey, komt er gelijk een beveiliger naar mij toe met de mededeling dat het niet meer is toegestaan. Maar door even met hem te praten heb ik hem uitgelegd dat ik rolstoelen moet uitladen en toen mocht het wel. Hadden we weer mazzel. Na het bezoek was het dan eindelijk tijd om te SHOPPEN. Wat hadden ze daar veel zin in! Om de hoek van Piccadily Circus heb ik ze laten uitstappen, midden in het prachtige centrum van Londen. Hier vandaan konden ze naar Regent Street en Oxford Street om lekker te shoppen. Terwijl iedereen zich vermaakt komt voor mij de uitdaging: Waar ga ik die bus nu weer parkeren? Ik heb wel een idee richting Hyde Park. Daar aangekomen blijkt het helemaal vol te staan, dan maar even illegaal op de busbaan staan. Maar dan sta je toch niet lekker kan ik niet bij de bus weg, dus maar een paar rondjes rijden en hopen dat er een plekje komt. Wat denkt u? Dikke pech! Uiteindelijk een laad en los plek gevonden waar ik heb kunnen staan. Ja beste ouders, het leven van een chauffeur gaat niet altijd over rozen ( maar meestal wel hoor hahaha). Om 14:00 uur de groep weer ophalen want we gaan naar de Tower of Londen. De plek waar o.a. de kroonjuwelen van de koninklijke familie tentoongesteld worden. Maar voor we daar waren..... We hebben 1,5 uur over een afstand van nog geen 4 km gedaan, man man man, wat een drama af en toe dat verkeer in Londen. 

Terug naar ons huis. Tegen alle verwachting in is het redelijk rustig op de weg en zijn we slechts 45 minuten onderweg. 

Tijd om te chillen!! Een groot gedeelte gaat lekker zwemmen en anderen vermaken zich op de kamer. In de keuken wordt hard gewerkt door de corvee ploeg aan de avondmaaltijd. Vanavond bestaande uit...... de docenten. We hebben wraps op het menu en ik moet zeggen dat hebben ze toch best aardig in elkaar geflanst. Al blijkt uit wellicht later getoond beeld materiaal van mij anders. Laat ik zeggen we hebben er enorm om gelachen om het in scene te zetten. 

Na het eten is het tijd voor de leerlingen om de tassen/koffers te pakken. Zodra ze daar klaar mee zijn is het wederom tijd om lekker te chillen. 

Weer een geslaagde dag maar helaas alweer de laatste. Morgen weer richting huis. Maar ... we hebben nog een verrassing voor ze voor we naar de boot gaan. 

Voor mij is het weer een geslaagd reisje met deze fantastische school. Ik wil graag zeggen dat ik veel respect heb voor de leerlingen. Dat zij ondanks de nare dingen die ze al in hun leven hebben meegemaakt allemaal positief in het leven staan en er allemaal wat van willen maken. Ik wens de eindexamen kandidaten heel veel succes met hun examens. De anderen nog succes met de laatste jaren op deze school. Toppers, maak er wat moois van in je leven en wellicht komen we elkaar nog eens tegen. 

Doei allemaal!!!!!!!        Timothy

 

Vertrekinformatie

Op maandag 1 april is het dan zover! We vertrekken naar Londen!

Je moet al om 6:30 aanwezig zijn op school. 

Let op! De klok wordt dit weekend verzet.

Kalender

- 31-10-2019 t/m 06-11-2019
Schoolonderzoeken week 1


- 27-11-2019
Roostervrij - leerlingen vrij


- 20-12-2019 t/m 03-01-2020
Kerstvakantie


- 14-01-2020
Roostervrij - leerlingen vrij


- 24-02-2020 t/m 28-02-2020
Voorjaarsvakantieยป Klik hier voor de volledige kalender

Openluchtschool de Recon
Afdeling College en Pro (Zuid) • Dordtsestraatweg 472 • 3075 BN Rotterdam • telefoon: 010-4849233
Afdeling SO (Noord)  • Olijflaan 4 • 3053 WK Rotterdam • telefoon: 010-4186422
e-mail: directie@olsderecon.nl

© 2014 De Recon | De Recon is onderdeel van Stichting BOOR | Ontwerp & realisatie: ElgersmaMedia